3FM Serious Request en HISTORY

3FM Serious Request

Dit jaar is bij de VCK natuurlijk ook 3FM Serious Request gewoon te bekijken op NPO 101TV via de IPTV zapper, zender 115 op de Amino’s, en op de analoge kabel op kanaal 34 (575.25MHz).

De hele dag door is Serious Request te volgen, live vanaf het Pancratiusplein in Heerlen.

Met 3FM Serious Request zet publieke popzender NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Zij informeren het publiek over het doel en wat het kan bijdragen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. 3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. 3FM en het Rode Kruis vragen aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen en de Centraal Afrikaanse Republiek. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Bron: NPO

HISTORY

VCK is afgelopen week ook begonnen met het doorgeven van HISTORY in HD en SD. De zender is voor alle leden via de IPTV zapper en de Amino’s te bekijken. De zender is helaas niet opgenomen in het analoge aanbod.

HISTORY is een informatieve entertainmentzender vol kleurrijke personages die hun verhalen over heden en verleden delen. Grenzen worden er tot het uiterste opgezocht, onderhandelingen worden gewonnen en feiten komen aan het licht. Van de moerassen in Louisiana tot het fel verlichte Las Vegas, HISTORY laat verhalen zien van echte mensen overal vandaan. Of ze nu hun geld verdienen aan oude spullen, auto’s opknappen of met hun enorme trucks over de Canadese Toendra rijden, deze mensen volgen hun eigen regels. HISTORY geeft je een spannende inkijk in de meest ongelooflijke verhalen.

Bij HISTORY zie je onder meer Storage Wars, Pawn Stars, Ice Road Truckers, Duck Dynasty en Counting Cars.
Bron: A+E Networks