Codeweekend bij VCK

Overzicht

Overzicht


Eens in de zoveel tijd organiseert de VCK intern een zogenaamd codeweekend. Een dergelijk weekend hebben we 11-13 december 2015 ook weer gehouden.
Tijdens een codeweekend wordt voornamelijk gekeken naar hoe we het IPTV signaal op de campus beter en stabieler kunnen maken, en worden oplossingen voor problemen die vaak voorkomen ook daadwerkelijk geïmplementeerd. Ook kijken we naar hoe de software voor onze Amino settopboxen beter gemaakt kan worden, met nieuwe functionaliteit en bug-fixes.

Dit weekend hebben we onder andere de monitoring – die kijkt of de IPTV-zenders nog soepel lopen – verbeterd, zodat we storingen zelf eerder kunnen detecteren. Ook zijn we bezig met een TV-gids voor op de website bij het IPTV-portal, zodat je via onze site altijd direct kan zien wat er op TV komt. Deze TV-gids wordt gevoed met informatie die rechtstreeks uit de IPTV-stream komt die wij binnen krijgen, zodat hij altijd up-to-date is.

Verder zijn we bezig geweest met veel nieuwe functionaliteiten voor de Amino settopboxen. We hebben veel stappen gezet dit weekend, we hebben onder andere een eerste versie van Uitzending Gemist geïmplementeerd voor de Amino’s! Dat betekent dat je binnenkort gewoon programma’s terug kunt kijken via de Amino. Andere providers bieden deze optie al een tijdje, en de VCK nu eindelijk ook! De bèta-versie van Uitzending Gemist zal binnenkort beschikbaar worden gemaakt op alle Amino’s, en zal te vinden zijn via de Menu-knop op de afstandsbediening.
Ook hebben we veel tijd gestoken in het moderniseren van de Guide-interface, zodat je ook verder vooruit kan kijken welke programma’s er worden uitgezonden. De huidige versie van de Amino-software laat alleen het huidige en volgende programma zien. De informatie voor deze programmagids komt uit de nieuwe IPTV-gids die binnenkort op onze site komt. Het maken van een dergelijke Guide voor de Amino is best uitdagend, want de processor van het apparaat is niet heel erg snel. Daarom moeten we zorgen dat die Amino zelf niet zo veel hoeft te doen. Het vergt veel tijd en optimalisatie om deze functionaliteit snel te laten werken. Toch kunnen we waarschijnlijk binnenkort de vernieuwde Guide gaan uitrollen naar de Amino’s.

Ten slotte zijn we bezig met allemaal nieuwe gave functionaliteit te bedenken en implementeren, om IPTV weer een boost te geven. Sinds de vorige Amino-upgrade van een paar maanden geleden, hebben we bij de VCK een nieuwe basis om op te bouwen, waardoor we makkelijker nieuwe functionaliteit (zoals bijvoorbeeld de Uitzending Gemist) beschikbaar kunnen maken.

Nieuwsgierig geworden naar de VCK, en zou je ook een keer mee willen klussen? vck.tv/actief

Wil je een Amino set-topbox huren? Klik hier.